Ingezonden brief 1

Waarom wij zo tevreden zijn over judoschool Hans Roos,

Onze zoon heeft het afgelopen jaar meegedraaid tijdens de judolessen van Hans Roos.
Omdat wij vonden dat hij op school moeilijk voor zichzelf kon opkomen, wilden wij dat hij op een contactsport zou gaan. We hadden goede verhalen gehoord over de sportschool van Hans. De eerste les heeft onze zoon langs de kant gezeten. Hans nam hem aan het einde van de les even mee langs alle koppels die bezig waren met een judogreep.
Daarna was het ijs gebroken. Onze zoon zat vervolgens met alle kinderen in lijn om af te groeten.
Wat maakt judo nou zo bijzonder? De sfeer tijdens de judolessen van Hans Roos is gericht op wederzijds respect naar het individu en de groep:

Af groeten naar je tegenstander;
Elkaar geen pijn doen;
Luisteren naar elkaar en naar instructeurs;
Sportiviteit;
Je inleven in de ander etc.

Verder leert ons kind zich verweren door initiatief te nemen en vooral aan te raken. Dit lijkt eenvoudig, maar voor kinderen die hierbij twijfelen en onzeker zijn, is dat helemaal niet zo eenvoudig. Alleen door iedere week te oefenen leert onze zoon zichzelf te verweren.
Wij vinden de begeleiding van Hans Roos zeer professioneel. De kinderen krijgen individuele aandacht. Hans ontgaat niet veel tijdens de lessen. Ook legt Hans altijd de nodige humor in zijn uitleg, wat kinderen (en ons ouders) altijd aanspreekt. Tevens zijn er vaak twee assistenten ( kinderen van een hoger niveau!) om mee te helpen en te begeleiden.
Ons kind gaat altijd met veel plezier naar de judolessen. Afgelopen voorjaar is hij gepromoveerd tot halve gele band. Hij heeft hierbij een halve slip overgeslagen. Hij glom van trots en we zagen hem groeien. Het mag duidelijk zijn dat succeservaringen erg belangrijk zijn in de ontwikkeling van kinderen. Hierdoor staan ze zekerder in het leven en ontwikkelen een positief zelfbeeld.
Wij zijn Hans Roos dan ook ontzettend dankbaar dat hij ons kind vaardigheden leert die hij nodig heeft om zich te handhaven.

Twee zeer tevreden ouders.